Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sentry Holdings III wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over SK Eco Prime (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Sentry Holdings III Limited wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over SK Eco Prime Co., Ltd. De bedrijven hebben op 31 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Sentry Holdings III is een overnamevehikel dat indirect voor een merendeel eigendom is van twee beleggingsfondsen. Beide fondsen worden beheerd door Hillhouse Investment Management, Ltd., een private equity fonds met hoofdkantoor in Singapore en wereldwijde activiteiten.
  • SK Eco Prime is een producent van biobrandstof (bio fuel), meer specifiek levert SK Eco Prime biodiesel aan raffinaderijen in Korea en Europa, en bio-zware olie (bio heavy oil) aan energiecentrales in Korea. SK Eco Prime heeft alleen productiefaciliteiten in Korea en haar activiteiten met betrekking tot de EU, en Nederland in het bijzonder, zijn beperkt tot de export van biodiesel.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355