Kruimelpad

Nieuwsbericht

Seniorenvoordeelpas gaat voorwaarden abonnement beter regelen

20-12-2018

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Seniorenvoordeelpas aangesproken op de manier waarop zij omgaan met het verlengen en opzeggen van het abonnement. Zo werd in strijd met de regels het abonnement automatisch met een jaar verlengd. Consumenten konden in dat nieuwe jaar niet tussentijds opzeggen. Seniorenvoordeelpas heeft daarom de algemene voorwaarden moeten aanpassen. Inmiddels worden de abonnementen niet meer automatisch met een jaar verlengd. Het bedrijf heeft zijn klanten hier over geïnformeerd.

Met de Seniorenvoordeelpas kunnen consumenten bij bepaalde websites en lokale winkels kortingen krijgen op hun aankopen. De ACM ontving klachten over dit bedrijf via ConsuWijzer. Evert Jan Hummelen, waarnemend directeur consumenten: “Het is belangrijk dat bedrijven de regels rond het opzeggen van abonnementen naleven en dat consumenten weten wat hun rechten zijn. Hiermee voorkom je dat consumenten ongewild te lang vast zitten aan een abonnement.”

Abonnement beëindigen

Een abonnement moet in veel gevallen na de oorspronkelijke duur van het contract maandelijks kunnen worden opgezegd. Algemene voorwaarden die iets anders bepalen zijn niet geldig.

Ook andere punten in de algemene voorwaarden die in strijd waren met de regels heeft het bedrijf inmiddels aangepast.

Duidelijk aanbod

De ACM heeft Seniorenvoordeelpas ook aangesproken op de wervingspraktijken. Verder heeft de ACM het bedrijf opgedragen duidelijk te zijn over wat de pas kost en waar je met de pas korting krijgt. Seniorenvoordeelpas heeft ook het bestelproces op de website aangepast, zodat het voor de consument duidelijk is dat hij een overeenkomst sluit.         

Snelle aanpak consumentenproblemen

De ACM heeft verschillende instrumenten tot haar beschikking om consumentenproblemen op te lossen. Bij haar keuze voor een aanpak zet de ACM de consument centraal. In dit geval kiest de ACM voor een snelle, gerichte aanpak.  

De ACM zal de komende tijd in de gaten houden of Seniorenvoordeelpas zich aan de regels blijft houden en de afspraken nakomt. Consumenten die toch nog problemen ondervinden met dit bedrijf kunnen dit melden bij ConsuWijzer.