Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Roularta wil New Skool Media overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Roularta Media Group N.V. wil New Skool Media B.V.  overnemen. De bedrijven hebben op 5 januari 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Roularta Media Group N.V is een Belgische beursgenoteerde multimedia-group die voornamelijk actief is op het gebied van dagbladen, tijdschriften, televisies, drukwerk en online diensten. Roularta is voornamelijk actief in België, maar heeft ook in beperkte mate activiteiten in Nederland en Duitsland.
  • New Skool Media B.V. is een Nederlandse multimediale uitgever die in 2014 is opgericht na een buy-out acquisitie van 19 tijdschriftenmerken van Sanoma. Dit portfolio werd later uitgebreid en gewijzigd, onder meer met de verwerving van de voor New Skool Media belangrijke consumententitels EW (voorheen: Elsevier Weekblad) en Beleggers belangen van RELEX in 2016. Daarnaast ontplooit New Skool Media in het verlengde van haar uitgeverij-activiteiten in beperkte mate activiteiten op het gebied van e-commerce en het verkoop van aanverwante  drukwerk. Ook houdt New Skool Media een minderheidsbelang in Findyourbike, een online marktplaats voor nieuwe en gebruikte fietsen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355