Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ricoh Nederland mag Avantage Groep overnemen (concentratiebesluit)

Ricoh Nederland B.V., een onderdeel van Ricoh-groep, mag Avantage Groep B.V. en haar dochtervennootschap Avantage Managed Solutions B.V. overnemen. Avantage Groep is een onderdeel van Demarrage-groep. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 29 maart 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Ricoh Nederland houdt zich bezig met het leveren van digitale diensten en producten die organisaties helpen bij het uitvoeren en transformeren van zakelijke transacties en processen. De kernactiviteiten van Ricoh liggen op het gebied van kantoorprinten, IT-diensten, kantoordiensten, commercieel en industrieel printen.
  • Avantage Groep houdt zich bezig met het leveren van managed-, cloud- en productiviteitsoplossingen op digitaal vlak aan een breed scala van klanten. De kernactiviteiten van Avantage bestaan uit het inrichten en beheren van netwerkinfrastructuren en het volledig overnemen van het beheer van IT-omgevingen en het inrichten van online werkplekken.
 

Documenten

Ricoh Nederland mag Avantage Groep overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 220.07 KB)