Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Renewi wil PARO GROEP overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Renewi Nederland B.V. wil GMP Exploitatie B.V. (“PARO GROEP”) overnemen. De bedrijven hebben op 10 juni 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Renewi: Renewi is actief op het gebied van inzameling en recycling van diverse afvalstromen, waaronder huishoudelijk afval, bedrijfsafval en bouw- en sloopafval. Daarnaast levert Renewi grond- en brandstoffen op de outputmarkt, die voortkomen uit de recycling van afval.
  • PARO Groep: PARO Groep is primair actief op het gebied van de recycling van bouw- en sloopafval. PARO Groep recyclet ook grof huishoudelijk afval voor twee klanten. PARO Groep heeft daarnaast beperkte inzamelingsactiviteiten voor bouw- en sloopafval, en beperkte activiteiten voor de verwerking van bedrijfsafval. Tenslotte verkoopt PARO Groep grondstoffen die bij recyclingactiviteiten vrijkomen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

 

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355