Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

RENDO Beheer en RENDO Duurzaam onderscheiden zich van de netbeheerder met nieuwe namen en logo’s

RENDO Beheer en RENDO Duurzaam gaan sinds 1 oktober 2017 verder onder de namen ENAVI en  N-TRA. Daarmee onderscheiden deze commerciële bedrijven zich van de regionale netbeheer RENDO Netwerken, aan wie zij verbonden zijn. Daarmee geeft RENDO invulling aan de toezegging die zij aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) had gedaan. Eerder hebben de netbeheerders Coteq Netbeheer en Enduris na interventie van de ACM hun namen en logo’s aangepast.

Voortaan duidelijkheid voor consumenten

De commerciële bedrijven die aan RENDO Netwerken zijn verbonden, kunnen door de nieuwe naam en het nieuwe logo niet langer oneigenlijk profiteren van de naamsbekendheid van de netbeheerder. Voor afnemers is het voortaan duidelijk met wie ze te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten ontplooit. Voorheen was dat onvoldoende duidelijk.

Henk Don, bestuurslid ACM: “Concurrenten staan daardoor niet langer op achterstand. En consumenten en bedrijven zien dat ze keuzes hebben.”