Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rechtbank Rotterdam: Beroep PostNL tegen inzage dossierstukken afgewezen

In 2020 heeft de ACM een onderzoek naar overtreding van de Mededingingswet door PostNL beƫindigd. RM, een concurrent van PostNL, heeft bezwaar ingesteld tegen het stopzetten van het onderzoek. In december 2020 bepaalde de ACM dat RM als belanghebbende recht had op inzage in stukken. PostNL was het daar niet mee eens en vroeg de rechtbank Rotterdam te bepalen dat RM geen belanghebbende is en daarom ook geen recht heeft op toegang tot stukken. Volgens PostNL gaan de stukken enkel PostNL aan.

De rechtbank heeft vandaag de ACM in het gelijk gesteld. Dit betekent dat RM toegang krijgt tot de stukken en als belanghebbende haar bezwaar verder kan voortzetten.

PostNL heeft de gelegenheid om hoger beroep in te stellen tegen deze uitspraak bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De rechtbank heeft daarom bepaald dat de ACM vier weken moet wachten voordat zij overgaat tot de terinzagelegging.