Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

RAR 2021 regionale netbeheerders elektriciteit en gas

Voor de regulering van de elektriciteits- en gasmarkt moeten de gegevens van regionale netbeheerders vergelijkbaar zijn.

Om die reden leveren de regionale netbeheerders hun financiƫle gegevens bij de Autoriteit Consument & Markt (de ACM) aan volgens een standaard, de Regulatorische Accounting Regels (RAR).

Doelen RAR

In de RAR zijn verslaggevingsregels opgenomen die de regionale netbeheerders in acht moeten nemen bij het aanleveren van hun gegevens. Deze regels hebben als doel om de data uniform en vergelijkbaar te maken. Door nauwe definities te gebruiken is ook duidelijk welke kosten wel en niet mogen worden opgegeven. Een tweede doel van de RAR is de regels praktisch werkbaar te houden voor de regionale netbeheerders en onnodige administratieve lasten te voorkomen, onder andere door de RAR zoveel mogelijk te laten aansluiten op de reeds bestaande inrichting van de financiƫle administratie van regionale netbeheerders.

 

Documenten

Regulatorische accountingregels 2021 (PDF - 671.92 KB)