Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rabo Investments wil een aandeel verwerven in Econic waarmee gezamenlijke zeggenschap in voornoemde onderneming ontstaat (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Rabo Participaties B.V. (Rabo Investments), een dochter van Coöperatieve Rabobank U.A., wil een aandeel verweven in TheFCTRE Holding B.V. (Econic), een bestaande deelneming van Rinkelberg Capital. Hierdoor verkrijgen Rabo Investments en Rinkelberg Capital gezamenlijke zeggenschap over Econic. De bedrijven hebben op 26 september 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de joint venture.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Rabo Investments: is een investeringsmaatschappij en een dochter van Coöperatieve Rabobank U.A.;
  • Econic: is een deelneming van investeringsmaatschappij Rinkelberg Capital en houdt zich bezig met het versnellen van de energietransitie door woningen te voorzien van duurzame warmte-, stroom- en oplaadbronnen. Dit doet Econic door verkoop van en het as-a-service aanbieden van verduurzamingsapparatuur en bijbehorende leasing-, service en onderhoud- en warmte/ koude leveringsdiensten. Ondersteund door een eigen IT-platform geeft Econic ook advies op maat over het ontwerp en de engineering van verduurzamingsapparatuur.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde joint venture en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
ACM-Post@acm.nl