Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Quadrum mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Megahout (concentratiebesluit)

QEF Mega Invest B.V. (Quandrum) mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Megahout Holding B.V. (Megahout). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 27 juni 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.


Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Quadrum: Quadrum is een houdstermaatschappij waarover Quadrum Capital B.V. (indirect) zeggenschap heeft. Quadrum Capital B.V. is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, bestaand uit een viertal investeringsfondsen met focus op bedrijven uit de mid-market. De portfoliobedrijven van Quadrum Capital B.V. zijn op verschillende gebieden actief , zoals op het gebied van lT-dienstverlening en pharma.
  • Megahout: Megahout importeert vurenhout vanuit ScandinaviĆ«, Rusland, Estland en Letland. Het vurenhout wordt vervolgens in de fabrieken van Megahout verwerkt tot halffabricaatproducten voor de houtverwerkende industrie. Deze halffabricaten worden gebruikt voor dakenbouw, gevelbouw, tuinhuizen, handel en emballage en in de agrarische sector.
 

Documenten

Concentratiebesluit Quandrum mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Megahout (PDF - 38.32 KB)