Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

QEF wil Stora Enso Timber DIY Products overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

QEF B.V. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Stora Enso Timber DIY Products B.V. De bedrijven hebben op 28 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • QEF B.V. is een 100% dochteronderneming van Quadrum Evergreen Fund Coóperatief U.A. Het Quadrum Evergreen Fund staat onder controle van Quadrum Fund Management B.V. en is daarmee onderdeel van de groep van Quadrum. Quadrum bestaat uit een vijftal investeringsfondsen met een focus op bedrijven uit de mid-market.
  • Stora Enso Timber DIY Products B.V. richt zich voornamelijk op de productie, opslag en levering van verwerkt hout voor de doe het zelf markt in de Benelux. De producten die Stora Enso Timber levert zijn – onder andere - geschaafd hout met nabewerking, gekalibreerd geschaafd hout, overige houtproducten (bijvoorbeeld laminaat of gevingerlast hout) en houtresten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355