Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Producenten isolerend dubbelglas

Op 29 december 2010 heeft de NMa vastgesteld dat de vier grootste producenten van isolerend dubbelglas in Nederland het Nederlandse en Europese kartelverbod hebben overtreden door prijsafspraken te maken over de verkoop van isolerend dubbelglas aan afnemers. De karteldeelnemers hebben afgesproken om de prijzen voor isolerend dubbelglas met in totaal 10 tot 12 procent te verhogen en minimumprijzen vastgesteld. Deze minimumprijzen waren bedoeld om het hoofd te bieden aan met name grote klanten die de prijsverhoging niet zouden accepteren. De NMa heeft voor deze overtreding boetes opgelegd van in totaal ruim EUR 17 miljoen.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak