Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Goedkeuring verkoop delen Parnassia en Antes aan GGZ Delfland

Parnassia  en Antes willen onderdelen verkopen aan GGZ Delfland. De ACM keurt GGZ Delfland als koper en de overeenkomsten goed.

Verkoop is voorwaarde voor fusie

De ACM heeft op 12 juni 2017 de voorgenomen fusie tussen Parnassia en Antes goedgekeurd. Daarbij zijn voorwaarden gesteld. Eén van die voorwaarden is dat Parnassia en Antes bepaalde klinieken, behandelcentra en patiënten moet afstoten aan een door de ACM goedgekeurde koper. De ACM moet vooraf ook de bijbehorende overeenkomsten goedkeuren.

Parnassia en Antes hebben aan de ACM toestemming gevraagd om de klinieken, behandelcentra en patiënten te verkopen aan GGZ Delfland. ACM heeft op 28 juli 2017 deze verkoop goedgekeurd.

Voldoende keuze voor patiënten en zorgverzekeraars

Deze verkoop is nodig om voldoende keuzes voor consumenten te houden op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Zonder de afstoting van klinieken, behandelcentra en patiënten zou de onderhandelingspositie van Parnassia met de zorgverzekeraars te sterk worden.

 

Documenten

Goedkeuring verkoop delen Parnassia en Antes aan GGZ Delfland (PDF - 80.65 KB)