Kruimelpad

SHDH en Amie Ouderenzorg mogen fuseren (concentratiebesluit)

Stichting SHDH en Stichting Amie Ouderenzorg mogen fuseren. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 30 juni 2017 besloten. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de fusie wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een fusie hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

SHDH en Amie Ouderenzorg mogen fuseren (concentratiebesluit) (PDF - 741.06 KB)