Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

St. Antonius Ziekenhuis mag deel orthopedie Maartenskliniek Woerden overnemen

Het St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein mag een deel van de orthopedie-activiteiten van de Maartenskliniek Woerden overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet dat er voldoende keuze voor patiënten en verzekeraars op het gebied van orthopedie in de regio blijft.

De Maartenskliniek bood op de locatie van het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden orthopedie aan in samenwerking met het St. Antonius ziekenhuis. De zorg werd geleverd onder de vlag van de Maartenskliniek. Nu worden de activiteiten van de Maartenskliniek Woerden gesplitst en neemt het S. Antonius ziekenhuis een deel van de zorg over. Het ziekenhuis gaat de behandelingen voortaan zelfstandig uitvoeren in de polikliniek in Woerden en op andere locaties van het St. Antonius ziekenhuis Utrecht.

Ook de Maartenskliniek Woerden houdt een polikliniek voor orthopedie in Woerden. Voor operaties bij de Maartenskliniek zullen patiënten voortaan naar Nijmegen moeten reizen.

Zorgverzekeraars en cliëntenraden zien geen problemen in deze overname.