Kruimelpad

PostNL plaatst brievenbus in Overschild terug

PostNL heeft een brievenbus in Overschild in de provincie Groningen teruggeplaatst. Dat gebeurde nadat inwoners van Overschild een handhavingsverzoek hiertoe bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hadden ingediend. Ook in een aantal andere gebieden heeft PostNL na het overleg met de ACM een brievenbus teruggeplaatst. 

Brievenbus verplicht binnen bepaalde afstand

In woonkernen met meer dan 5.000 inwoners moet voor iedereen binnen een straal van 1.000 meter een brievenbus van PostNL staan. Buiten deze woonkernen moet voor iedereen binnen een straal van 2.500 meter een brievenbus van PostNL staan. Henk Don, bestuurslid van de ACM: “PostNL moet ervoor zorgen dat zijn dienstverlening voor elke Nederlander bereikbaar is. In de Postwet en onderliggende regelingen staan daarvoor duidelijke voorwaarden.”

PostNL moet zorgen voor basispakket aan postdiensten

PostNL is als enige postvervoerder in Nederland verantwoordelijk voor een basispakket aan postdiensten. PostNL moet bijvoorbeeld vijf dagen per week in heel Nederland post bezorgen en ophalen. Ook moeten er voldoende postkantoren zijn. De ACM ziet er op toe dat PostNL dit basispakket op de juiste wijze levert en aan alle wettelijke eisen voldoet.

Op ConsuWijzer.nl  kunnen consumenten meer informatie vinden over de bezorging van post en de eisen voor brievenbussen en postkantoren.