Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit klacht RailGood over sluiting Moerdijkbrug door ProRail

ProRail heeft bij de besluitvorming over het op korte termijn sluiten van de Moerdijkbrug onvoldoende met drie kleine goederenvervoerders heeft afgestemd. Daarmee heeft ProRail volgens de ACM deze goederenvervoerders oneerlijk behandeld. Dit oordeel staat in het besluit dat de ACM op 12 december 2016 heeft genomen.

De Moerdijkbrug moest tussen 13 april en 15 april 2016 dicht voor spoorverkeer nadat er gebreken aan het spoor waren geconstateerd.

De verplichting tot afstemming in zo’n situatie vloeit voort uit de Spoorwegregelgeving.

RailGood heeft de ACM verzocht onderzoek te doen naar het besluitvormingsproces. RailGood is een belangenvertegenwoordiger van goederenvervoerders op het spoor. RailGood deed het verzoek namens DistriRail B.V., Locon Benelux B.V., LTE Netherlands B.V., Rotterdam Rail Feeding B.V.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook