Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Deelnemers gezocht voor hackathon

Win 2000 euro met jouw idee om de energie- en zorgsector toegankelijker te maken voor iedereen.

Binnen 24 uur de toekomst van de energie- en zorgsector uitvinden? Te mooi om waar te zijn? Misschien wel niet. Op donderdag 1 en vrijdag 2 december a.s. geeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in ieder geval een aanzet met een ‘Open Market Hack’, oftewel een hackathon. We zoeken nog deelnemers! Doe je mee?

Wie doen er mee?

Creatieve en innovatieve developers, designers, experts en studenten dagen elkaar uit om de energie- en gezondheidssector zo transparant mogelijk te maken voor iedereen. Zie jij met hulp van alle data die je online vindt een manier om hieraan bij te dragen?

Welke vraagstukken kun je oplossen?

Als deelnemer aan de hackathon kun je kiezen uit een vraagstuk uit de zorg- of de energiewereld. In de zorg is veel data openbaar beschikbaar maar consumenten zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ze kunnen daardoor vaak geen goede keuzes maken tussen zorgverzekeraars en zorgverleners. Wat betreft energie wil ACM ervoor zorgen dat energie duurzaam, betrouwbaar én betaalbaar blijft.