Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Borgesius mag Bakkersland overnemen (concentratiebesluit)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname van Bakkersland door Borgesius goed nu Borgesius en  het concurrerende samenwerkingsverband Bake Five het deelnemerschap van Borgesius in Bake Five hebben beëindigd.

Borgesius en Bakkersland zijn industriële bakkerijen die brood leveren aan supermarkten. Bakkersland is marktleider. De overname door Borgesius betekent een beperkte toevoeging aan die positie.

ACM heeft onderzocht of de overname risico’s heeft voor de concurrentie. Daarbij is vooral gekeken wat er door de overname verandert en of er na de overname van Bakkersland door Borgesius voldoende concurrentie overblijft. ACM komt tot de conclusie dat de overname weinig zal veranderen op de markt. Grote supermarkten zijn al voor lange tijd gebonden aan een bakkerijlocatie. Ook kleinere supermarktketens stappen nauwelijks over. Bovendien kunnen supermarkten tegenwicht bieden bij eventuele pogingen van Borgesius om bijvoorbeeld de prijzen te verhogen.

 

Documenten

Borgesius mag Bakkersland overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 431.46 KB)