Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sonova mag gehoorwinkels Schoonenberg onder voorwaarden overnemen

Producent van hoortoestellen Sonova mag AudioNova overnemen. AudioNova is eigenaar van de gehoorwinkelketen Schoonenberg. Sonova moest wel eerst twee winkels, in Hilversum en in Naarden, verkopen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.

Sonova levert hoortoestellen, accessoires en draadloze communicatietoepassingen onder meer onder de merknamen Phonak en Unitron aan gehoorwinkels in Nederland. Verder heeft zij vijftien winkels onder de naam Connect Hearing. AudioNova heeft in Nederland ruim tweehonderd Schoonenberg-winkels. Deze winkels verkopen ook hoortoestellen, accessoires en draadloze communicatietoepassingen.

ACM heeft vastgesteld dat de overname van de winkels van AudioNova geen problemen voor de concurrentie oplevert. Sonova en AudioNova kregen samen wel veel winkels in Hilversum en omgeving. ACM kon concurrentieproblemen in die regio dan ook niet uitsluiten. Daarom heeft Sonova begin september 2016 twee winkels van Connect Hearing, in Hilversum en Naarden, verkocht aan de concurrent Oorwerk BV. Hierna zag ACM geen belemmeringen meer, onder de voorwaarde dat deze verkoop binnen twee maanden volledig is afgerond en dat Sonova de winkels niet binnen tien jaar terugkoopt.