Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM dwingt PostNL achtergehouden informatie op te leveren

Koninklijke PostNL B.V. (PostNL) heeft geweigerd de volledige versies van een aantal verslagen van bijeenkomsten van de Raad van Bestuur van PostNL op te leveren. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) dwingt PostNL met een last onder dwangsom hier alsnog toe.

Op 21 april 2016 heeft ACM PostNL verzocht een aantal verslagen van de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur van PostNL op te leveren. Ondanks herhaaldelijk verzoek hiertoe weigerde PostNL de integrale versies van de verslagen op te leveren. ACM heeft PostNL een last onder dwangsom opgelegd teneinde PostNL te dwingen de informatie te verstrekken waar ACM om had gevraagd. Door de informatie aan ACM te onthouden belemmert PostNL het toezicht op de postmarkt. De last onder dwangsom bedraagt 50.000 euro per dag met een maximum van 500.000 euro.

PostNL heeft de verslagen van de desbetreffende bijeenkomsten van de Raad van Bestuur voor het aflopen van de begunstigingstermijn alsnog opgeleverd.

 

Documenten