Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM verleent Rubens geen ontheffing van de Tarievencode

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert het besluit op aanvraag in de zin van artikel 37a van de Elektriciteitswet 1998 van Rubens Kwekerijen B.V. (hierna: Rubens) tot ontheffing van de Tarievencode elektriciteit.

Rubens heeft op het elektriciteitsnet van Liander N.V. tweemaal het gecontracteerd transportvermogen overschreden. De overschrijdingen werden veroorzaakt door storingen in de apparatuur van Rubens. Liander N.V. heeft de Tarievencode elektriciteit toegepast en het gecontracteerd transportvermogen na iedere overschrijding vastgesteld op de hoeveelheid transportvermogen ten tijde van de overschrijding. Daardoor zijn de transporttarieven van Rubens verhoogd.

Rubens vraagt een ontheffing van artikel 3.7.11, onderdeel b, van de Tarievencode elektriciteit aan, zodat zij deze verhoging niet hoeft te betalen.

In het ontwerpbesluit concludeerde ACM dat er geen bijzondere aanleiding is om in dit geval een ontheffing van de Tarievencode elektriciteit te verlenen. Rubens heeft een zienswijze ingediend op het ontwerpbesluit. ACM heeft de zienswijze beoordeeld. De zienswijze heeft niet geleid tot een wijziging van het ontwerpbesluit. U vindt het definitieve besluit onderaan deze pagina.

Meer informatie over de Tarievencode elektriciteit

 

Documenten

ACM verleent Rubens geen ontheffing van de Tarievencode (PDF - 478.86 KB)

Zie ook

Meer in deze zaak