Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Inbreng ACM in Energiedialoog: energietoezicht en energietransitie.

Het Energierapport heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat de energietransitie de samenleving in het algemeen, en de energiesector in het bijzonder, voor grote uitdagingen zal plaatsen. In dit document benoemt de Autoriteit Consument & Markt (hierna: ACM) een aantal uitgangspunten, vraagstukken en dilemma’s rond de energietransitie die zij vanuit het toezichtsperspectief van belang acht. ACM beoogt met de publicatie ervan een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke discussie over de invulling van de energietransitie.

Het document gaat in op de vraag hoe de missie van ACM, te weten “het bevorderen van kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten”, zich vertaalt naar uitgangspunten en dilemma’s op drie belangrijke deelterreinen van het energietoezicht van ACM: de groothandelsmarkt elektriciteit, het netbeheer en de consumentenmarkt.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.