Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Wijziging Tariefbesluit MDF Pair Bonding

ACM heeft het tariefbesluit voor MDF Pair Bonding op 2 juni 2016 gewijzigd.

Het oorspronkelijke tariefbesluit MDF Pair Bonding dateert van 25 november 2013. Daarin heeft ACM tariefplafonds vastgesteld voor de dienst MDF Pair Bonding.

 

Waarom heeft ACM het tariefbesluit gewijzigd?

Op 7 maart 2016 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in een tussenuitspraak geoordeeld dat ACM in het oorspronkelijke tariefbesluit een verkeerde keuze heeft gemaakt voor het gehanteerde redelijk rendement. Ook moest ACM opnieuw onderzoek doen naar de additionele servicekosten.

Waarover gaat het tariefbesluit MDF Pair Bonding?

KPN kan de bandbreedte van haar kopernetwerk verdubbelen door in de aansluiting bij de consument thuis de ongebruikte koperlijn te activeren. Het in gebruik nemen van die tweede koperlijn heet Pair Bonding. Andere aanbieders kunnen met KPN concurreren en ook zo’n snellere aansluiting afnemen en daarop diensten aanbieden aan consumenten. ACM reguleert deze tarieven om ervoor te zorgen dat er meer concurrentie komt op de telecommunicatiemarkten.

 

Documenten

Wijziging Tariefbesluit MDF Pair Bonding (PDF - 133.27 KB)