Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete Ingenieursbureau Ir. J. Kater E. I., Dassen Eurostroom voor deelname aan kartel

In april 2005 heeft de NMa tegen een groot aantal installatiebedrijven rapport (rapport 3150) opgemaakt voor hun deelname aan een kartelstructuur in de installatiesector in de periode 1998 tot en met 2001. Het rapport maakt integraal onderdeel uit van het besluit dat de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit per onderneming heeft genomen.

Bij besluit van 20 oktober 2005 heeft de Raad van Bestuur een boete opgelegd van € 65.504,00 aan de volgende rechtspersonen: B.V. Ingenieursbureau Ir. J. Kater E. I. en Dassen Eurostroom B.V., gevestigd te Stein Lb.

Op 25 november 2005 is tegen dit besluit bezwaar aangetekend. De Raad van Bestuur verklaart de bezwaren tegen het besluit van 20 oktober 2005 ongegrond en handhaaft de in het bestreden besluit neergelegde beslissing en de daarbij opgelegde boete.

 

Documenten

Besluit op bezwaar boete Ingenieursbureau Ir. J. Kater E. I., Dassen Eurostroom voor deelname aan kartel (PDF - 78.57 KB)
 

Bijlagen

Advies bezwaaradviescommissie bezwaarschriften Mededingingswet (PDF - 57.11 KB)