Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Kramer & Zonen en Total Produce Nordic mogen samen een nieuwe onderneming starten (concentratiebesluit)

Kramer & Zonen Beheer en Total Produce Nordic mogen samen een nieuwe onderneming starten. Dat heeft ACM op 19 mei 2016 besloten.

Er blijft na de joint venture voldoende concurrentie over. Het besluit van ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

 

Documenten

Kramer & Zonen en Total Produce Nordic mogen samen een nieuwe onderneming starten (concentratiebesluit) (PDF - 75.55 KB)