Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Melding internationale passagiersdienst per spoor Abellio

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een melding ontvangen van de invoering van een nieuwe internationale passagiersdienst per spoor. Abellio Rail NRW GmbH wil per 11 december 2016 een treindienst Arnhem-Düsseldorf Hbf onderhouden.

Welke frequentie heeft de nieuwe treindienst?

De frequentie van de geheel nieuwe treindienst is 1 keer per uur, 18 keer per dag per richting en 7 dagen per week.

Op welke stations stopt de trein?

De treindienst begint in station Arnhem, Nederland. De eindlocatie is Düsseldorf Hbf, Duitsland. De tussenstations zijn Arnhem, Zevenaar, Elten (zodra geopend), Emmerich, Praest, Millingen (bij Rees), Empel Rees, Haldern (Rheinland), Mehrhoog, Wessel Feldmark, Wesel, Friedrichsfeld (Niederrhein), Voerde (Niederrhein), Dinslaken, Oberhausen- Holten, Oberhausen- Sterkrade, Oberhausen Hbf, Duisburg Hbf, Dusseldorf Flughafen, Dusseldorf Hbf.

De trein gaat bij Zevenaar de grens over. Hij rijdt het hele jaar door en stopt steeds op alle genoemde stations, één keer per uur in beide rijrichtingen.

Aanvragen van een onderzoek door ACM

Partijen, als bedoeld in artikel 19a Wet Personenvervoer 2000, hebben de mogelijkheid tot het doen van een aanvraag tot onderzoek van het voorgenomen nieuwe internationale passagiersvervoer. De aanvraag moet voldoen aan artikel 6 lid 1 en 2 van Uitvoeringsverordening 869/2014 EU. Ten behoeve van de aan te leveren informatie kunt u bij ACM terecht voor een aanvraagformulier.

U dient uiterlijk 4 weken na publicatie van deze melding in de Staatscourant de aanvraag in te dienen op onderstaand adres, onder vermelding van zaaknummer 16.0221.52.

Autoriteit Consument en Markt

Directie Telecom Vervoer en Post

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

Telefoon: (070) 7 222 000

Telefax: (070) 7 222 355

Autoriteit Consument en Markt,

Namens deze

Drs. M.A. te Velthuis

Autoriteit Consument en Markt
Directie Telecom Vervoer en Post