Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitnodiging informatiebijeenkomst over nieuwe Roamingverordening

Met ingang van 30 april 2016 veranderen de regels rond roaming. Is uw organisatie op enige manier betrokken bij roaming? Meldt u zich dan aan voor de informatiebijeenkomst die ACM organiseert.

Praktische informatie over de informatiebijeenkomst

  • wanneer: woensdag 30 maart 2016
  • hoe laat: van 14:00 tot 16:00
  • waar: ACM, Muzenstraat 41 in Den Haag (Zurichtoren)

Wat gaat er veranderen?

De nieuwe roamingverordening zorgt ervoor dat een consument geen excessieve tarieven meer hoeft te betalen wanneer hij binnen de EU zijn mobiele telefoon gebruikt.

De huidige roamingverordening ( EU 531/2012) wordt met ingang van 30 april 2016 gewijzigd door artikel 7 van de Europese verordening (EU) 2015/2120.

Het Europese samenwerkingsverband van telecomregulators - Berec - heeft op basis van deze gewijzigde verordening richtsnoeren vastgesteld, de BEREC Guidelines zijn op 26 februari gepubliceerd. In deze richtsnoeren staat uitgewerkt hoe het toezicht op de bepalingen van verordening eruit ziet.

Inhoud van de informatiebijeenkomst

Tijdens de interactieve informatiebijeenkomst praat ACM u graag bij over de actuele ontwikkelingen op het gebied van roaming. Uw vragen en opmerkingen zijn welkom. In ieder geval komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het proces in Europa; de totstandkoming van Berec-roaming guidelines. Wat doet ACM binnen Berec, wat gaat er nog meer gebeuren in de nadere toekomst in Europa rondom de roaming regels?
  • Nationaal niveau; hoe gaat ACM om met de overgang van de huidige roamingregels naar de gewijzigde? Hoe gaat ACM om met handhaving komend jaar?
  • De inhoudelijke veranderingen; hoe verschillen de huidige roamingregels met de gewijzigde regels? Wat mag nog wel, wat mag niet meer, wat is nieuw en wat is nog onduidelijk?
  • Monitoren van de nieuwe roamingregels; Rol van Berec en hoe gaat Berec dat aanpakken?

Rol van ACM

ACM ziet er als toezichthouder op de telecombranche op toe dat bedrijven zich aan de regels rondom roaming houden. ACM vertegenwoordigt Nederland in Berec.

Hoe meldt u zich aan?

Is uw organisatie op enige manier betrokken bij roaming? Dan kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via secretariaat [punt] TVP [at] acm [punt] nl (secretariaat[dot]TVP[at]acm[dot]nl). U ontvangt een bevestiging.

Achtergrond: wat is roaming?

Maakt u in het buitenland gebruik van uw mobiele telefoon? Dan betaalt u niet alleen voor de kosten van uw Nederlandse aanbieder. U betaalt ook de kosten die de buitenlandse aanbieder rekent voor het gebruik van zijn netwerk. Deze kosten heten roamingkosten.