Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit Century - TenneT aansluit- en transporttarieven elektriciteit

TenneT TSO (TenneT) heeft bij Century Aluminium Vlissingen B.V. onterecht aansluit- en transporttarieven voor elektriciteit in rekening gebracht. ACM heeft om die reden de klacht van Century gegrond verklaard.

Waar gaat het geschil over?

Mocht landelijk netbeheerder TenneT bij Century het aansluit- en transporttarief in rekening brengen? Dat is de vraag in een geschil tussen beide bedrijven.

Wat is het oordeel van ACM?

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 4 februari 2016 in dit geschil geoordeeld. Volgens ACM kwalificeert Century niet als afnemer of aangeslotene op het 150 kV-net van TenneT. De Elektriciteitswet en verwante regelgeving zeggen dat TenneT het aansluit- en transporttarief alleen bij een afnemer of aangeslotene in rekening mag brengen.

TenneT heeft Century daarom onterecht aansluit- en transporttarieven in rekening gebracht. Ook mocht TenneT geen kosten voor het uit gebruik nemen van de hoogspanningsinstallatie via een éénmalige bijdrage in rekening brengen.

ACM heeft de klacht van Century Aluminium Vlissingen B.V. dan ook gegrond verklaard.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.