Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitnodiging informatiebijeenkomst over veranderde netneutraliteitwetgeving

Netneutraliteit waarborgt dat eindgebruikers zelf kunnen beslissen welke inhoud zij willen verzenden en ontvangen, en welke diensten, toepassingen, hardware en software zij hiervoor willen gebruiken. De regels rondom netneutraliteit gaan veranderen. ACM ziet er als toezichthouder op de telecombranche op toe dat bedrijven zich aan de regels rondom netneutraliteit houden. Bent u een vertegenwoordiger van een betrokken partij? Laat u zich dan informeren over wat er gaat veranderen. ACM organiseert een informatiebijeenkomst over de aanstaande wijzigingen en nodigt betrokkenen uit hierbij aanwezig te zijn.

Inhoud van de informatiebijeenkomst

Tijdens een informatiebijeenkomst praat ACM u bij over de volgende onderwerpen:

  • Het proces in Europa; de totstandkoming van BEREC guidelines. Wat doet ACM binnen BEREC?
  • Nationaal niveau; hoe gaat ACM om met de overgang van Nederlandse netneutraliteit naar Europese? Hoe gaat ACM om met handhaving komend jaar?
  • De inhoudelijke veranderingen; hoe verschillen de huidige Nederlandse regels met die van Europa? Wat mag wel, wat mag niet, en wat is nog onduidelijk?
  • Monitoren van internetkwaliteit; hoe vindt u dat ACM dit zou moeten doen? Kan een gecertificeerd meetsysteem nuttig zijn?
  • Transparantie verplichtingen: hoe veranderen informatieverplichtingen van aanbieders van internettoegangsdiensten?

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wat gaat er veranderen?

De huidige netneutraliteitwetgeving (artikel 7.4a van de Telecommunicatiewet) wordt vanaf 30 april 2016 vervangen door de Europese Verordening (EU) 2015/2120. Het Europese samenwerkingsverband van telecomregulators - BEREC - stelt op basis van deze verordening uiterlijk op 30 augustus 2016 richtsnoeren vast. In deze richtsnoeren zal een nadere invulling van het toezicht op de bepalingen van verordening staan.

Aanmelden

Bent u een vertegenwoordiger van een betrokken partij? Dan kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via secretariaat [punt] TVP [at] acm [punt] nl. U ontvangt een bevestiging.

Praktische informatie over de informatiebijeenkomst

  • wanneer: vrijdag 18 maart 2016
  • hoe laat: van 10 tot 12 uur
  • waar: ACM, Muzenstraat 41 in Den Haag (Zurichtoren)

Informatie over Netneutraliteit