Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ziengs mag schoenwinkels van Scapino onder voorbehoud overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staat onder voorbehoud toe dat Ziengs de schoenenwinkels van Scapino overneemt. Dat heeft ACM met een spoedbesluit bepaald.

Met een spoedbesluit kunnen de activiteiten van het failliete Scapino worden voortgezet.

Met dit spoedbesluit stemmen we voorlopig in met deze overname. Hiermee wordt een snelle doorstart mogelijk waardoor een groot deel van de winkels van Scapino open kunnen blijven.

Ziengs is een bedrijf met meer dan 70 winkels in verschillende steden door heel Nederland. De schoenenwinkels van Scapino werden opgericht door de voormalige eigenaar en oprichter van Ziengs. Scapino heeft op dit moment ongeveer 200 winkels.

Spoedprocedure overname

Normaal gesproken mag een overname pas tot stand worden gebracht nadat partijen de overname bij ACM hebben gemeld en ACM een definitief oordeel heeft gegeven.

Ziengs heeft aannemelijk gemaakt dat zij haast heeft, omdat zij de voorraden op peil moet houden. ACM gaat nog een inhoudelijk oordeel vellen over deze overname. Dit besluit loopt daar niet op vooruit.

Meer in deze zaak