Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Henk Don wordt in 2016 vice-voorzitter van Berec

foto Henk Don

Henk Don wordt namens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) per 1 januari 2016 een van de vier vice-voorzitters van Berec en van de Independent Regulators Group - Telecom. De BNetzA uit Duitsland levert in 2016 de voorzitter in de persoon van Wilhelm Eschweiler. Berec is het Europese samenwerkingsverband van toezichthouders in de telecom.

Henk Don is bij ACM als bestuurslid verantwoordelijk voor de portefeuilles telecom, vervoer, energie, en post. Don: ‘Ik ben verheugd met dit vice-voorzitterschap. Het biedt een mooie kans om intensief betrokken te zijn bij de Europese discussie over onderwerpen die ACM belangrijk vindt. In een wereld waarin digitalisering en de online consument steeds centraler staan, is een goed toegankelijke telecommarkt van groot belang. Onze speciale aandacht gaat uit naar netneutraliteit en de herziening van het Europese telecomkader.”

2016 wordt een belangrijk jaar voor Berec, omdat het voor september 2016 richtlijnen voor de Europese netneutraliteit moet opstellen. Daarin moet de onlangs aangenomen Europese verordening over netneutraliteit nader worden uitgewerkt. Uitgangspunt is daarbij dat netneutraliteit is bedoeld om de keuze- en uitingsvrijheid van eindgebruikers op het internet te waarborgen.

In 2016 zal de Europese Commissie voorstellen doen om het Europese telecomkader te moderniseren. Daarbij gaat het om vraagstukken als: voor welke diensten gelden de telecomregels en hoe ziet de marktregulering van de toekomst eruit? Berec zal de Commissie daarbij adviseren.

Over Berec

Berec staat voor Board of European Regulators for Electronic Communications. Hierin zijn 28 landen vertegenwoordigd.