Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Tarievenbesluit TenneT 2016

Voor het beheer van het landelijke elektriciteitsnetwerk en de daarbij behorende wettelijke taken mag TenneT kosten in rekening brengen bij grootverbruikers en regionale netbeheerders. Zij zullen, op hun beurt, hun kostprijzen aanpassen waardoor andere bedrijven en consumenten in de rekening delen.

In dit besluit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de maximale toegestane inkomsten transport- en systeemtaken voor TenneT vastgesteld die deze netbeheerder in 2016 mag ontvangen (2016: 468 miljoen Euro, 2015: 455 miljoen Euro).

Proces voor het vaststellen van het tarief

TenneT heeft op 30 september 2015 een voorstel ingediend bij ACM voor de tarieven die zij in 2016 in rekening wil brengen. ACM heeft dit voorstel beoordeeld en de hoogte van de tarieven vastgesteld.

Methodebesluiten

In oktober 2013 heeft ACM een methodebesluit voor de transporttaken van TenneT en een methodebesluit voor de systeemtaken van TenneT vastgesteld. In deze besluiten staat op welke manier de inkomsten van TenneT in 2016 worden berekend. ACM heeft de definitieve tarieven hierop gebaseerd.

Meer informatie

 

Documenten

 

Bijlagen

Zie ook