Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM scherpt toezicht op administratie energiebedrijf DE Unie aan

Energiebedrijf DE Unie heeft te laat jaarafrekeningen en eindafrekeningen aan haar klanten gestuurd. DE Unie had de administratie  voor het sturen en verwerken van deze rekeningen en het toezicht daarop niet op orde. Daarom stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aanvullende eisen aan hun vergunning om energie te mogen leveren. Anita Vegter: “Consumenten moeten ervan op aan kunnen dat een energiebedrijf zijn administratie op orde heeft. Dat was bij DE Unie niet het geval. ACM wil zeker weten dat DE Unie vanaf nu scherp toeziet op haar eigen processen.”

Rekeningen te laat verstuurd

Energieleverancier DE Unie heeft op 1 augustus 2013 een vergunning gekregen van ACM voor de levering van gas en elektriciteit. Het opmaken en verzenden van jaarafrekeningen en eindafrekeningen werd uitbesteed. DE Unie bleef daarvoor verantwoordelijk.

Uit onderzoek van ACM bleek dat DE Unie vanaf de start van de levering tot aan 1 januari 2015 rekeningen te laat of niet verstuurde. Pas vanaf 1 januari zijn de achterstanden aangepakt. 

Achterstanden

ACM heeft DE Unie opgedragen om die achterstanden snel helemaal weg te werken. Inmiddels hebben vrijwel alle wachtende klanten hun jaarrekening of eindafrekening ontvangen.

ACM wil met de opgelegde voorwaarden zekerstellen dat de fouten niet herhaald worden en heeft DE Unie daarom opgedragen aan te tonen dat ze grip heeft op haar administratie. Over één jaar moet DE Unie nogmaals bewijzen het goed gaat.

 

Meer in deze zaak