Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing wob-verzoek Careyn over inkoopprocedure ‘Zorg in de Wijk’.

Op 9 september 2015 heeft ACM van de Stichting Careyn een verzoek om informatie afgewezen. Careyn wilde informatie over de inkoopprocedure ‘Zorg in de Wijk’ van Zilveren Kruis (Achmea). Het verzoek is gedaan met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur, een zogeheten Wob-verzoek.

De Instellingswet ACM (artikel 7) heeft een eigen geheimhoudingsregime dat voorrang heeft op de Wet openbaarheid bestuur. Dit regime geldt voor alle gegevens die ACM bij de uitoefening van handhaving, toezicht of regulering heeft gekregen. ACM mag die gegevens uitsluitend voor de desbetreffende taken gebruiken. Drie uitzonderingen die er bestaan op dit geheimhoudingsregime, zijn in dit geval niet van toepassing.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.