Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Interventie ACM leidt tot busvervoer tijdens spoorwerkzaamheden Arnhem-Didam

Interventie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) leidt tot busvervoer tijdens spoorwerkzaamheden Arnhem-Didam die halverwege augustus 2015 gepland staan. ACM stelt vast dat na haar tussenkomst een gemeenschappelijk gedragen oplossing is bereikt voor vervangend vervoer tijdens een 16-daagse buitendienststelling van het spoortraject Arnhem-Didam. De reizigers kunnen in die periode gebruik maken van vervangend vervoer per bus. Omdat de kern van het probleem hiermee is opgelost wijst ACM de klacht van Arriva en Connexxion tegen ProRail af. 

Arriva en Connexxion hebben bij ACM een klacht ingediend tegen ProRail. Als gevolg van halverwege augustus 2015 geplande werkzaamheden op het spoortraject Arnhem-Didam zouden zij tijdelijk geen reizigers kunnen vervoeren, ook omdat vervangend vervoer per bus niet mogelijk zou zijn. Zij vroegen om interventie van ACM om met ProRail en de gemeente Arnhem tot een oplossing te komen voor het vervoersprobleem en om een oordeel te geven over de handelwijze van ProRail. Zij meenden door ProRail oneerlijk te zijn behandeld en stellen dat vervangend vervoer per bus leidt tot extra kosten die hen benadelen in de bedrijfsvoering. ACM oordeelt met dit besluit dat ProRail de regels correct heeft toegepast.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.