Kruimelpad

Factsheet Kwaliteit 2014 van alle regionale netbeheerders

Informatie over de kwaliteit van uw netbeheerder vindt u terug in de Factsheets van ACM. Onder kwaliteit verstaat ACM de betrouwbaarheid van een netwerk, veiligheid, productkwaliteit (bijvoorbeeld spanningskwaliteit) en dienstverlening. ACM houdt toezicht op de kwaliteit van netbeheerders. Het is belangrijk dat netbeheerders hun netten goed onderhouden, storingen snel oplossen en klachten op tijd en correct afhandelen.

Waarom maakt ACM de Factsheets?

De Factsheets geven inzicht in de prestaties van netbeheerders. Daarnaast wil ACM, door het publiceren van hun prestaties, netbeheerders motiveren de kwaliteit van hun netten op peil te houden.

Wat valt dit jaar op in de Factsheets?

De jaarlijkse uitvalduur elektriciteit is lager dan voorgaande jaren. Een afnemer had in 2014 gemiddeld 19,5 minuten geen elektriciteit. Het valt op dat de jaarlijkse uitvalduur gas de laatste jaren toeneemt, onder andere door een aantal grote gasstoringen. Een afnemer had in 2014 gemiddeld 3,25 minuten geen gas.

De Sector Factsheet laat zien hoe netbeheerders onderling scoren. Daarnaast heeft ACM een Factsheet voor elke netbeheerder afzonderlijk gemaakt.

 

Documenten

Factsheet Kwaliteit 2014 van alle regionale netbeheerders (PDF - 396.9 KB)