Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek naar kosten van investeringen die Schiphol heeft gedaan

ACM concludeert dat Schiphol in de periode 1 april 2013 tot 1 april 2015 niet meer heeft verdiend dan is toegestaan op haar investeringen in luchtvaartactiviteiten. Het betreft de kosten die onder meer te maken hebben met het opstijgen en landen van vliegtuigen voor het vervoer van passagiers.

ACM houdt toezicht op de kapitaalkosten die Schiphol in rekening mag brengen. ACM controleert of Schiphol een redelijke vergoeding hanteert voor het door Schiphol geïnvesteerde vermogen. Deze vergoeding wordt ook wel WACC (Weighted Average Cost of Capital) genoemd.

Schiphol mag deze kosten doorberekenen aan luchtvaartmaatschappijen.

Wat merkt de consument hiervan?

Luchtvaartmaatschappijen berekenen de kosten op hun beurt door aan passagiers via de prijs van een ticket.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.