Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit Decu - TenneT en DNWB over systeemdienstentarieven

Het systeemdienstentarief mag niet in rekening worden gebracht bij Decu. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt in dit besluit dat Delta Netwerkbedrijf B.V. (DNWB) de Elektriciteitswet heeft overtreden door dit tarief in rekening te brengen.

Het bedrijf Decu heeft een geschil met zowel de landelijk netbeheerder TenneT TSO B.V. (TenneT), als met de regionale netbeheerder DNWB. Het geschil gaat over de vraag of deze netbeheerders bij Decu het systeemdienstentarief (als bedoeld in artikel 30 van de Elektriciteitswet) in rekening mochten brengen.

ACM heeft op 12 maart 2015 geoordeeld dat dit niet mag.

Omdat TenneT geen systeemdienstentarief in rekening heeft gebracht bij Decu, heeft TenneT niet in strijd gehandeld met artikel 30 van de Elektriciteitswet.

DNWB heeft het systeemdienstentarief wél in rekening gebracht bij Decu en heeft dus in de periode waar het geschil over gaat in strijd met artikel 30 van de Elektriciteitswet gehandeld.

 

Documenten

Geschilbesluit Decu - TenneT en DNWB over systeemdienstentarieven (PDF - 116 KB)