Kruimelpad

Bijeenkomst over herkennen van kartels bij aanbestedingen

Heeft u ook wel eens het gevoel dat de inschrijvingen op uw aanbesteding niet optimaal zijn? U bent voor de inkoop van veel producten en diensten verplicht om aan te besteden. Helaas leidt een aanbesteding niet altijd tot de beste kwaliteit en de laagste prijs. Bijvoorbeeld doordat bedrijven vooraf met elkaar overleggen om de uitkomst van de aanbesteding te beïnvloeden. Het gevolg is dat de overheid meer belastinggeld moet uitgeven dan wanneer de aanbesteding goed zou zijn verlopen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is er niet alleen voor consumenten en marktpartijen, maar ook voor aanbestedende diensten. ACM heeft het thema aanbestedingen op de agenda voor 2014-2015 gezet, omdat zij extra aandacht wil geven aan problemen en vragen die spelen rondom aanbestedingen. ACM wil aanbestedende diensten actief informeren over hoe ze het manipuleren van aanbestedingen kunnen herkennen en voorkomen.

Doelgroep

Inkopers of inkoopmanagers die werken bij aanbestedende diensten.

Inhoud

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • wat doet kartelvorming bij aanbestedingen?
  • hoe herken ik afstemming bij een aanbesteding?
  • wat kan ikzelf doen om kartelvorming bij een aanbesteding te voorkomen?
  • wat kan ik van ACM verwachten?

Ook geven we enkele praktijkvoorbeelden van afspraken of afstemming bij aanbestedingen.

Na afloop van de plenaire bijeenkomst is er gelegenheid om individueel uw vragen te stellen aan medewerkers van de ACM of signalen over mogelijke kartelvorming aan hen door te geven.

Datum en tijd

Dinsdag 17 maart 2015 van 13.00 uur – 16.00 uur

Locatie

Autoriteit Consument en Markt (ACM)
Muzenstraat 41
Den Haag (nabij Centraal Station)