Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM waarschuwt voor webwinkel Combiwebshop

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van webwinkel Combiwebshop te Woudenberg. Op grond van tientallen meldingen die bij ACM via haar loket ConsuWijzer zijn binnengekomen en eigen onderzoek heeft ACM een redelijk vermoeden dat Combiwebshop bestelde producten niet levert en daarmee regels van het consumentenrecht overtreedt.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt ACM consumenten voor deze webwinkel. ACM treedt op tegen webwinkels die consumenten onjuist informeren of bij ontbinding het aankoopbedrag niet of niet tijdig terugbetalen.

Combiwebshop verkoopt elektronische producten, zoals televisies, foto- en filmapparatuur en mobiele telefoons. Uit de meldingen van consumenten blijkt dat zij een bestelling op de website hebben geplaatst en het volledige bedrag hebben vooruitbetaald, maar vervolgens niet geleverd kregen. Het gaat daarbij vaak om aankopen van honderden euro’s. De webwinkel heeft de consumenten onlangs laten weten in financiële problemen te verkeren en daardoor niet in staat te zijn de bestelde producten te leveren. Ook kan het bedrijf consumenten niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen na ontbinding hun geld terug betalen. De webwinkel is echter nog steeds online en er wordt op de website geen melding gemaakt van de leverings- en betalingsproblemen van de webwinkel. De webwinkel is telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.

ACM waarschuwt consumenten daarom voor de webwinkel om te voorkomen dat er meer consumenten worden gedupeerd. Op de website ConsuWijzer.nl  kunnen consumenten informatie vinden over hun rechten bij online aankopen. Ze vinden er praktisch advies en hulpmiddelen, zoals voorbeeldbrieven voor ontbinding van de aankoop. De online Shopscan op ConsuWijzer.nl is een hulpmiddel om vooraf de betrouwbaarheid van webwinkels te beoordelen.