Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mediahuis Nederland mag NRC Media Holding overnemen (concentratiebesluit)

Mediahuis Nederland B.V. mag NRC Media Holding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 5 januari 2015 besloten.

ACM stelt vast dat er slechts zeer beperkte overlap is op de lezers- en advertentiemarkten (in Limburg). Een ander bedrijf van de moedermaatschappij Concentravan Mediahuis heeft ook belangen in Media Groep Limburg (het Limburgs Dagblad en de Limburger). De concentratie heeft geen effect op de distributie- of drukmarkten. Op de distributiemarkt is geen van beide partijen actief. Op de drukmarkt is slechts één van beide partijen actief. Kortom, er blijft na deze overname voldoende concurrentie op de genoemde markten over.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.