Kruimelpad

Presentatie

Presentatie ACM op ECTA Regulatory Conference over telecomregulering

02-12-2014

In de presentatie wordt stilgestaan bij het ontwerpbesluit ontbundelde toegang dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 31 oktober 2014 heeft gepubliceerd en de relatie met de nieuwe Aanbeveling Relevante Markten van de Europese Commissie.

De hoofdpunten uit de presentatie:

  • Door het voortzetten van toegangsregulering kunnen aanbieders zonder eigen telecomnetwerk blijven concurreren met KPN en UPC/Ziggo. Dit leidt tot meer innovatie en lagere prijzen in het belang van consumenten en bedrijven.
  • De regulering is  zo vormgegeven dat investeringen in het verbeteren van het kopernetwerk mogelijk zijn. Ook blijft er ruimte om te investeren in  het glasvezelnetwerk.
  • Het blijft ook voor nieuwe toetreders op de telecommarkt mogelijk om hun diensten via het glasvezelnetwerk van KPN aan te bieden.

De presentatie is in het Engels.

Achtergrond

Jaarlijks organiseert ECTA (European Competitive Telecommunications Association) een congres over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Telecomregulering. ECTA is de Europese vereniging van concurrenten van traditionele telecomaanbieders. Johan Keetelaar, directeur van de Directie Telecom, Vervoer en Post, gaf namens ACM een presentatie tijdens dit congres.