Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM roept op tot gelijk speelveld voor dienstverlening aan UPS-systemen

Op 11 april 2014 ontving de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een klacht over een aantal fabrikanten van onderbrekingsvrije stroomvoorzieningen (UPS-systemen).

Volgens de klager weigeren fabrikanten van UPS-systemen om aan onafhankelijke reparatiediensten onderdelen te leveren voor onderhoud op redelijke, objectieve en transparante voorwaarden. De klager is een onafhankelijke reparatiedienst. De fabrikanten hebben hun eigen reparatiedienst en die wordt op deze manier voorgetrokken.

Op 5 november 2014 heeft ACM na vooronderzoek besloten de klacht nu niet in behandeling te nemen. ACM vindt dat het geringe consumentenbelang en het geringe economisch belang niet opweegt tegen de omvang en complexiteit van een eventueel onderzoek.

Wel roept ACM fabrikanten op om te zorgen voor een gelijk speelveld.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook