Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM waarschuwt voor Vakfotografen Mediagroep B.V. en zijn eigenaar

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van Vakfotografen Mediagroep B.V. te Zwolle en zijn eigenaar, de heer J.A. Contermans. Op grond van de openbare informatie en de informatie die in het bezit is van ACM, heeft ACM een redelijk vermoeden dat Vakfotografen in strijd handelt met de regels van het consumentenrecht.

Het bedrijf Vakfotografen benadert via social media jonge consumenten met de suggestie dat zij speciaal zijn geselecteerd en dat een fotosessie van Vakfotografen dé opmaat is voor een flitsende modellencarrière. De werkwijze van Vakfotografen is misleidend, omdat:

  • de suggestie wordt gewekt dat je een gratis fotosessie kunt winnen terwijl dat niet zo is
  • de suggestie wordt gewekt dat er sprake is van een korting terwijl iedereen dezelfde prijs betaalt
  • consumenten wordt gevraagd af te zien van hun bedenktijd terwijl dit wettelijk niet kan
  • consumenten worden -als zij de fotoshoot afzeggen- agressief bestookt met hoge facturen en de dreiging van incassobureaus en gerechtelijke procedures

ACM waarschuwt daarom tegen de praktijken van dit bedrijf en ook van haar eigenaar. De eigenaar van het bedrijf is al eerder beboet voor een vergelijkbare praktijk, en zet deze praktijk nu onder een andere naam voort.
Op ConsuWijzer kunnen consumenten tips vinden wat zij kunnen doen als zij ongewild een overeenkomst zijn aangegaan met Vakfotografen.