Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging schakelfunctionaliteit slimme meter en bepaling standaardjaarverbruik gasaansluitingen

De Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor het wijzigen van de Informatiecode Elektriciteit en Gas. Met het voorstel worden artikelen over de schakelfunctionaliteit van op afstand uitleesbare meetinrichtingen uit de betreffende codes geschrapt en wordt de bepaling van het standaardjaarverbruik voor gasaansluitingen aangepast.

Wat is de reden van deze codewijziging?

De achtergrond van dit voorstel is een door het ministerie geplande wijziging in het besluit op afstand uitleesbare meetinrichtingen op 1 januari 2015. Hierdoor komt de metereis dat op afstand uitleesbare meetinrichtingen voorzien dienen te zijn van een schakelfunctionaliteit te vervallen. Daarnaast wordt een voorwaarde aangepast waardoor een reeds bestaande uitzondering met betrekking tot het bepalen van het standaardjaarverbruik voor gasaansluitingen consistent wordt toegepast.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Voorstel codewijziging schakelfunctionaliteit slimme meter en bepaling standaardjaarverbruik gasaansluitingen (PDF - 6.15 MB)