Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak rechtbank Amsterdam inzake wobverzoek tot verstrekking stukken omtrent controle KPN

De rechtbank Amsterdam heeft het bestreden besluit vernietigd wegens het ontbreken van twee bijlagen en ACM opgedragen een nieuw besluit te nemen.

Op 26 juni 2013 heeft de rechtbank Amsterdam beslist op het Wob-verzoek dat een advocate op persoonlijke titel deed. In 2011 vroeg zij de NMa om toezending van alle “stukken omtrent de in 2005 uitgevoerde controle van NMa in het kader van de door KPN binnen het bedrijf te respecteren Chinese Muur tussen de Wholesale-en retail”.

De rechtbank heeft de
(gebruikelijke) systematiek van ACM van inventarisatielijsten met een beknopte toelichting aan de hand van de bepalingen van de Wob (niet zijnde de lettercodes) geaccepteerd als een voldoende motivering. Bij twee van de besluiten ontbreken twee bijlagen zonder dat er in de inventarisatielijst een (deugdelijke) motivering voor is gegeven. Ten aanzien van die twee ontbrekende bijlagen moet ACM daarom alsnog een besluit nemen met een (betere) motivering.

Deze uitspraak is onherroepelijk. Er is inmiddels een nieuwe besluit genomen, welk eveneens onherroepelijk is.
 

Bekijk de volledige uitspraak van de rechtbank Amsterdam