Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Informele zienswijze concentratietoezicht en omzetdrempels

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 18 juli 2014 een informele zienswijze afgegeven in verband met een vraag van een onderneming over de melding van een concentratie. De onderneming vroeg zich af of de concentratie gemeld moest worden omdat niet duidelijk was of de omzetdrempel voor toetsing werd overschreden.

Om te kunnen bepalen van welke ondernemingen de omzet meegenomen moet worden voor de toetsing aan de omzetdrempels, moet eerst worden vastgesteld om welk type concentratie het gaat.

In dit specifieke geval hoeft de concentratie niet bij ACM te worden gemeld, omdat de betrokken omzet onder de drempel blijft.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.