Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vraag en antwoord over publieke aanbestedingen

Van 8 tot en met 12 september besteedt ACM extra aandacht aan verboden afspraken tussen bedrijven bij publieke aanbestedingen. Ook is ruimte voor vragen over de mededingingsregels bij inkoop van WMO-zorg. Die week zit een team van experts bij de telefoon om vragen over publieke aanbestedingen te beantwoorden.

Het onderwerp ‘publieke aanbestedingen’ staat op de agenda van ACM. ACM wil dat concurrentie tijdens aanbestedingen niet wordt beperkt en publieke middelen zo goed mogelijk worden besteed. Soms wordt de concurrentie beperkt doordat partijen met elkaar afspraken maken over de prijs of marktverdeling.

Als u als inkoper of bestuurder vragen heeft over een publieke aanbesteding kunt u bellen naar ons algemene nummer (070-7222000, keuze 2).

U kunt ook tips over verboden afspraken bij een publieke aanbesteding bij ons melden, via Tip ons.

Meer informatie over publieke aanbestedingen en het herkennen of voorkomen van verboden afspraken kunt u vinden via Publieke Aanbestedingen.