Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging invoedvoorwaarden regionale gastransportnetten

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor het wijzigen van de voorwaarden gas. Met het voorstel worden voorwaarden aan de codes toegevoegd over de invoeding van gas op regionale gastransportnetten en de introductie van voorwaarden voor de meting van gaskwaliteit.

Netbeheer Nederland doet het voorstel om de volgende codes te wijzigen:

  • Aansluit- en transportvoorwaarden Gas – RNB
  • Meetvoorwaarden Gas – RNB
  • Allocatievoorwaarden Gas

Wat is het doel van deze codewijziging?

Het doel van dit voorstel is om voorwaarden te introduceren voor het invoeden van gas in de gastransportnetten van de regionale netbeheerders in Nederland. Het voorstel regelt het aanvragen van een aansluiting voor een invoedingsinstallatie en het beveiligen ervan. Ook bevat het voorstel voorwaarden voor de meting van de gaskwaliteit van het ingevoede gas en regelt het voorstel de verwerking van de calorische waarde van het ingevoede gas in de allocatie.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak